AEAS阅读考试真题解读

2022年06月08日 642人浏览

  AEAS阅读内容十分广泛,文本风格多种多样常见文章类型有日记,小说片段,历史纪录,说明文等等。即使词汇量丰富的同学们也难免会遇见生词尤其是一些文化语境特有的专有名词。另外AEAS的阅读理解问题也有独特之处,强调对文章的理解所以单纯在文章中寻找现成的答案是行不通的。

  那么怎么样在有生词的情况下做到“理解“呢?今天就来分享一些 7-9年级的题目和它们的解答!

  Pirates Separating Fact from Fiction

  Paragraph 1

  Many of these ideas about pirates are quite different from the facts.For example, it would be unlikely that pirates would actually bury treasure.Historically,pirates were more likely to steal goods such as food, medical supplies or clothingthan chests full of gold, and thesewould either be used immediately or sold as soon as possible.Also, the skull and cross bone flag known as the JollyRoger was not in common use amongst pirates.The flag typically used by pirates were usuallyless violentthan most popular stories suggest. Still, if you did chance upon some pirates in the middle of the ocean,you’dprobably want your boat to be quicker than theirs!

  Paragraph 2

  Pirates in theCaribbeanfrom the 1680s to the 1720s,a period known as the Golden Age of Piracy, have captured the popular imagination in books, songs and movies. However, the Caribbean was not the only or even the first place to have pirates. Pirates have been around for as long as boats with something worth stealing have sailed the seas. Afterall,a sea pirate is by definition a person aboard a private boat who commits criminal acts targeted at another person or their property on board.

  Paragraph 3

  The earliest reports of pirates in Europe come from the 13thcenturyBCaround the Mediterranean Sea.There is also evidence of piracy in India, according to the ancient Vedic scripts.During the early 1800s, pirates in China joined forces to create a fleet of ships with over ten thousand men that could rival the navy of the Qing dynasty of that period. So, it is clear that piracy was widespread around the world.

  Quesiton1: The textis best described as…

  A.Fictional

  B.Informative

  C.Imaginative

  D.Argumentative

  Question 2: How do we know that there were once pirates in India?

  A.Through fossils that have been found

  B.It is recorded in old text

  C.Because people have found buried treasure

  D.We don’t, it is thought to be a myth

  Question 3: Which of the following statementsis supportedby the text?

  A.Pirates are essentially Criminals

  B.Pirates are usually violent

  C.Pirates keep birds as pets

  D.Pirates are exceptional sailors

  Kaolaaeas

  答案详解

  第一题:此题需要找出文章的类型,我们可以通过句子开头的一些关键词来推测文章的属性(已经用红笔标记了需要分析的句型)。

  从这些句子和词组来看我们首先可以排除掉 A和C选择。Fictional小说会主要交代人物和地点以及一个故事的展开,此文章中没有任何人物的描述和故事情节。Imaginative科幻类文章和fictional非常相似常常会采用以下的句子开头形式:Once upon a time…. In a land far away…同时使用一些非现实名词,例如:phoenix, dragon, invisible spell等等词汇。Argumentative议论文有一个最大的特点就是一定会出现Should这个词,多表现在热议、争论某个观点。通过标记的词我们可以确定文章是informative –以事实呈现为目的。正确答案是B。

  第二题:找到关键词“印度”和”海盗”后可以发现这个句子:There is also evidence of piracy in India, according to the ancient Vedic scripts.相信很多同学都不知道 Vedic script (吠陀)是什么意思但不影响解答此题。我们需要看Vedic前面的两个词分别是‘Ancient’和‘Scripts’。在答案里唯一有和这两个词同义的词就是C中的 ‘old text’. 因此正确答案是 C。

  第三题:找到作者对“pirate”海盗的描写。仔细阅读后可以排除 C和D选择。从绿色的句子中找到支持的证据,可以确定与‘pirates commit criminal act’意思最相同的答案是 A。

  以上就是小编为大家介绍的AEAS阅读备考的相关资讯,希望可以帮助到大家,如果还想了解更多关于AEAS报名表、AEAS考试攻略的资讯,请多多关注本网站,也可以添加我们微信kewo11。


/public/uploads/Image/20190604/15596164979260.png

了解更多关于<澳洲中小学入学考试AEAS>相关情况,请点击:

联系方式

澳大利亚中小学考试网学生服务中心

客服热线:400 850 6500
电话:(+61) 2 8970 1053
地址:Suite 601, Level 6, 109 Pitt Street, Sydney, NSW 2000

澳大利亚中小学考试网学生服务中心

客服热线:400 880 6200
电话:(+65) 6636 5655
地址:Blk 212 Hougang St 21,#03-329 (S)530212

澳大利亚中小学考试网学生服务中心

客服热线:400 850 6500
电话:(+86-21)6129 9167
地址:中国上海市杨浦区国泰路11号复旦科技园大厦10楼1001室,200433

澳大利亚中小学考试网学生服务中心

客服热线:400 850 6500
电话:(+86-25) 8652 1529
地址:中国江苏省南京市秦淮区中山东路198号龙台国际大厦裙楼303室,210000
在线咨询
现在联系考试顾问,即可获得专业的留学建议 免费获得

公司介绍 网站地图 隐私条款 免责声明 联系我们

友情提示:未经澳大利亚中小学考试网书面许可,任何单位或个人不得转载、复制本网站内容;否则我方将依法追究法律责任。 法律顾问:美麦德(北京)律师事务所 版权所有:上海课窝教育科技有限公司

增值电信业务经营许可证:苏B2-20130051 沪ICP备16002322号